Geld Inzamelen Ideeën

Ben jij opzoek naar een leuk idee om geld in te zamelen voor een project. Misschien voor de school of de club waar je sport. Soms is een goed idee dat ook nog eens veel geld oplevert lastig te bedenken. We hebben je het daarom iets makkelijker gemaakt door een aantal ideeën op een rij te zetten. Deze ideeën zijn kort samengevat, wil je iets meer weten, klik dan door.

De Collengo actie

Met de Collengo actie kan je op een creatieve manier, snel en veel geld inzamelen. Het is een kraskaart met vakjes achterop die donateurs open kunnen krassen, hier verschijnt een bedrag van een paar euro, dit is de donatie.

Sponsorloop

Met de sponsorloop kan het erg hard gaan. Je kunt dit met de hele school doen en er een wedstrijd van maken. Van te voren kun je een bedrag afspreken voor ieder rondje dat je loopt. Het grote voordeel hiervan is dat er geen investering nodig is en het veel geld kan opleveren.

Voorstelling

Dit idee is vooral erg leuk voor op school. Je kunt met de andere leerlingen uit je klas een voorstelling of act opvoeren. Je kunt van alles bedenken. Ouders kunnen naar de voorstelling komen voor een donatie.

Rommelmarkt

Iedereen heeft wel oude spullen op zijn zolder of in de schuur. Hiervoor kun je een rommelmarkt organiseren. Als iedereen mee helpt om zijn oude spullen te verkopen kun je veel geld ophalen.

Online geld inzamelen

Er zijn tegenwoordig allerlei platforms waar je online geld in kunt zamelen. Je kunt een profiel aanmaken en je actie opzetten. Dit kun je door sturen naar familie en kennissen. Zij kunnen via de website doneren.

Heitje voor een karweitje

Deze manier kent iedereen wel. Een erg leuke en makkelijke manier. Vraag bijvoorbeeld aan je buurvrouw of je het gras mag maaien voor een paar euro. Met een paar klusjes kan het totale bedrag al snel oplopen.