Hoeveel levert een actie op

Ga je een actie houden om geld in te zamelen voor een goed doel, voor je school of een ander project? Je wilt dan natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen met de actie. Met de kraskaarten van Collengo hebben we dit makkelijk gemaakt. Hoeveel je wilt ophalen met de actie bepaal je zelf. Hoe meer mensen er mee doen en hoe meer kaarten er open gekrast, hoe meer geld je op haalt.

Veel geld ophalen

Met de kaarten kun je veel geld ophalen. Per volle kaart die is open gekrast is de opbrengst 50 euro. Hiervoor moeten 20 vakjes open gekrast worden. Doe je dit met veel leden of leerlingen dan kan je veel geld ophalen met de klas. Wanneer de kinderen langs gaan bij familie of vrienden worden er vaak in een keer meerdere vakjes open gekrast. Hierdoor zal de actie nog sneller gaan.

Geld ophalen met de klas

Stel je voor dat je een hele klas hebt van 20 leerlingen die mee doen aan de actie. De opbrengst zal dan snel oplopen. Als iedere leerling een kaart laat open krassen bij vrienden, familie of kennissen is de opbrengst per kind 50 euro. Het komt vaak voor dat de kinderen meer dan 1 kaart laten open krassen. Op het moment dat iedereen 2 kaarten vol krijgt is de opbrengst per klas al 2 duizend euro. Wanneer je dit met een hele school of vereniging doet dan heb je voor je het weet een compleet nieuw voetbalveld of schoolplein.

Kosten van de kaarten

De kaarten kosten bij ons 5 euro. Eigenlijk komt dit dus neer op 10% van de opbrengst. Door de lage kosten van de actie is de opbrengst voor jullie extra hoog en hoeven jullie je geen zorgen te maken over de kosten. Daarnaast kun je de kaarten gewoon achteraf betalen. Hierdoor is er geen investering vooraf nodig.  Meer weten over hoe de Collengo actie werkt?